Sølvpriser

I det interaktive diagram nedenfor, kan du følge den aktuelle sølvpris (spot). Det opdaterer helt automatisk, så du ikke behøver genindlæse siden.

Bemærk at sølvprisen som standard står i amerikanske dollars (USD), samt at det er pris pr. kilo til venstre og troy ounce (ozt) til højre (1 ozt = 31,1034768 gram / ca. 31,1 gram). Altså sølvpriser i amerikanske dollars pr. kilo og troy ounce.

Sølvpris live

www.ædelmetaller.dk giver ikke nogle garantier for stabiliteten af ovenstående grafer eller nøjagtigheden af de data, som er leveret for prisen på guld, sølv, platin og palladium.

Diagrammet ovenfor er interaktivt, hvilket betyder at du kan påvirke, hvilke data det skal vise. Du kan bl.a. se prisen på guld, sølv og platin, samt den historiske udvikling, ved at skifte i mellem forskellige tidsintervaller. Se f.eks. en graf for sølvprisen de sidste 10 minutter, en dag, den seneste uge, eller helt op til 20 år. Hvis du vil se nærmere på en specifik periode, klikker du blot det sted på selve grafen for at zoome.

Metaller

Guld
Sølv
Platinum
Palladium

Perioder

10 minutter
1 time
6 timer
24 timer
En uge
Et kvartal
1 år
5 år
20 år

Valutaer

USD (Amerikanske Dollar)
GBP (Britiske Pund)
EUR (Euro)
JPY (Japanske Yen)
AUD (Australske Dollar)
CAD (Canadiske Dollar)
CHF (Schweiziske Franc)

Grafer

Linjediagram
High-Low-Close

Ekstra

Klik på grafen for at zoome

Sølvpris pr. gram

Ovenfor kan du se sølvprisen i amerikanske dollars (USD) pr. troy ounce. Troy ounce er en vægtenhed, der som standard anvendes i forbindelse med ædelmetaller.

Eksempel på udregning af sølvprisen pr. gram:
Sølvpris i USD pr. oz: 15,55
15,55 (sølvpris) divideret med 31,1 (oz) = 0,5 USD pr. gram

Eks. på pris pr. gram i danske kroner:
Sølvpris pr. gram: 0,5 USD
Kurs: 6,9 kr. pr. USD
0,5 (pris pr. gram) gange 6,9 (dollarkursen) = 3,45 kr. pr. gram

Hvad påvirker sølvprisen?

De primære faktorer er spekulation i prisen, samt udbud og efterspørgsel.

Hvis du vil vurdere om sølv er højt eller lavt prissat historisk set, så bør du kigge på andre parametre end blot prisen i dollars (eller andre fiat valutaer), eksempelvis guld/sølv ratioen eller et aktieindeks.