Kinesisk yuan guld fix?

Et kinesisk yuan guld fix i stil med f.eks. London Gold Fix, forventes at blive lanceret d. 19 april 2016.

Shanghai Gold Exchange
Shanghai Gold Exchange

I følge Reuters vil nogle af de største kinesiske banker og guldmineselskaber, være i blandt de 18 medlemmer i dette nye yuan-denominerede guld fix, inklusiv to udenlandske banker.

Det kinesiske benchmark vil blive sat på grundlag af en 1 kg. kontrakt, som skal handles på statsdrevne Shanghai Gold Exchange (SGE). Benchmarket vil blive fastsat to gange dagligt og citeret i yuan per gram.

Som verdens største producent, importør og forbruger af guld, har Kina længe talt for ikke at skulle afhænge af dollaren i internationale transaktioner. Deres store størrelse på markedet, mener de bør berettige dem til at sætte prisen på guld.

Et yuan guld fix forventes ikke at udgøre en umiddelbar trussel, i mod dominansen fra London og New York, men det vil give Asien mere magt på sigt.

Support fra udenlandske banker er afgørende for det internationale brug af yuan benchmarket, men Kina har haft svært ved at få bankernes opbakning. Reuters rapporterede i januar, at Kina havde advaret de udenlandske banker om, at de kunne bremse deres operationer på markedet i Kina, hvis de nægtede at deltage.

Kilder:
Reuters

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *